Вінничан запрошують розмальовувати велетенські яйця

Художники і всі, хто захоче взяти участь в акції, зможуть дати волю фантазії, хоч певні рамки таки встановлять

Вінничан запрошують розмальовувати велет…

У Вінницькій міській раді анонсували великодні святкові заходи, передає кореспондент Depo.Вінниця.

У рамках мистецького проекту "Пасхальні візерунки", який відбудеться 13 квітня, у Чистий четвер, буде розмальовано шість гіпсополімерних яєць висотою по 1,35 м. Долучитись до розписувати частини з них можуть всі охочі. Писанки не будуть традиційними. Художники і всі, хто захоче взяти участь в акції, зможуть дати волю фантазії, хоч певні рамки таки встановлять.

"Коли ми працювали над ескізами для писанок, виникла ідея зобразити на них пейзажі з храмами нашого міста, оскільки цей проект відбувається у Вінниці. Також на них будуть зображені сакури, оскільки у нашому місті останнім часом висаджено чимало таких рослин, вони розквітають у квітні", – каже художник, голова громадської організації лабораторія актуальної творчості Олександр Никитюк.

У вівторок, 18 квітня на майдані Незалежності о 14:00 розпочнеться перши й у Вінниці фестиваль "Великоднє диво". Всі лхочі зможуть взяти участь у майстер-класах з розписування яєць у різних техніках. подивитись виставку писанок, взяти участь у тематичних конкурсах.

Цього ж дня відбудеться фінальна частина мистецького проекту "Пасхальні візерунки": виставка гіпсополімерних писанок та колективне розмальовування однієї з них.

О 15:00 того ж дня на майдані Незалежності розпочнеться вже традиційна "Битва крашанками".

Нагадаємо, етномайстерня "Коло" провела незвичайний народознавчий захід під назвою "Десень. Бардинкі. Бесаги".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme