Бойовики та пропагандисти Кремля готують показовий виступ з приводу розведення сил на Луганщині

У штабі АТО вкотре пояснили, що розведення сил на Луганщині можливе лише після 7 днів повного дотримання режиму припинення вогню

Як передає Depo.Донбас, про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на українську сторону СЦКК.

"Сьогодні представники НЗФ ОРЛО планують проведення інформаційної піар-акції на ділянці розведення сил і засобів №1 "Станиця Луганська", за участю керівника російської сторони СЦКК генерал-майора Єрьоміна Гліба та представників ЗМІ Російської Федерації, а також ОРДЛО", - йдеться у повідомленні СЦКК.

Повідомляється, що у ході зустрічі буде зроблено заяву бойовиками "Л-ДНР", щодо так званої готовності здійснити відведення сил і засобів на даній ділянці, яке вони анонсували на 6 квітня відповідно до рішення Трьохсторонньої контактної групи від 29 березня 2017 року.

"Насправді рішення Трьохсторонньої контактної групи можливо здійснити за умови дотримання 7 денного повного припинення вогню верифікованого Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ. Українська сторона СЦКК останній раз фіксувала порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРЛО із застосуванням стрілецької зброї на даній ділянці 02 квітня 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з огляду на це розведення сил і засобів на ділянці місцевості №1 "Станиця Луганська" можливо здійснити тільки після 09 квітня за умови виконання умов зазначених у рамковій угоді підписаної 21 вересня 2016 року у Мінську.

"Українська сторона ще раз виявляє готовність до виконання всіх взятих на неї забов'язань за Мінськими домовленостями за умов безумовного їх дотримання з іншої сторони", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, заступник голови Луганської ВЦА з питань безпеки Юрій Клименко повідомив зранку 6 квітня, що для розведення сил і засобів у Станиці Луганській немає передумов, бо бойовики не дотримуються "режиму тиші" і сьогодні його точно не відбудеться.

нагдаємо, що 5 квітня помічник голови ДПСУ Олег Слободян повідомив, що у зв'язку із запланованим розведенням сил перенесення контрольного пункту в'їзду/виїзду "Станиця Луганська" не передбачається.

Крім того, в бойовиків того ж дня вчергове заявили про готовність до розведення сил на ділянці в районі Станиці Луганської 6 квітня.

Нагадаємо, що 29 березня у Мінську Тристороння група вчергове погодила рішення про розведення сил поблизу Станиці Луганської.

До того про такі наміри в бойовиків заявляли неодноразово, однак ще жодного разу такі не дотрималися обіцянки. Одна з останніх таких спроб була 15 березня. А до того було зірване розведення заплановане на 7 березня.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme