UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кімната в гуртожитку та зарплатня менша, ніж на заводі: Що задекларували заступники Буряка

Електронні декларації заступнків міського голови Запоріжжя Володимира Буряка про доходи за 2016 рік нещодавно з'явилися у публічному доступі

Кімната в гуртожитку та зарплатня менша,…

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя із посиланням на сайт НАЗК.

Зарплатня Олексія Бородая у минулому році - приблизно 216 тисяч гривень, вдвічі більша, ніж у 2015-му. Його дружина отримала близько тисячі гривень зарплатні та півтори тисячі соцдопомоги. Чиновник має запорізьку квартиру у 70 "квадратів" і дві автівки - "Таврію" та придбаний минулого року Volkswagen Touareg. У минулій декларації він вказував ще ВАЗ 21130 Honda FR-V. А тепер Бородай задекларував доходи від продажу рухомого майна у 30 тисяч та 230 тисяч гривень - ймовірно, мова про продаж цих машин. Посадовець має готівкові заощадження -11 тисяч доларів і 50 тисяч гривень.

Річна зарплатня Володимира Волобуєва склала 267 тисяч гривень у мерії та 12 тисяч на "Запоріжсталі". У кріслі заступника мера він отримує приблизно втричі менше, ніж раніше на заводі. Чиновник взяв у банку два кредити 400 тисяч та 300 тисяч гривень. Продаж майна приніс заступнику мера ще 450 тисяч. А його дружина заробила 4400 грн та виграла якийсь приз вартістю 174 гривні. Волобуєв має квартиру в Запоріжжі (придбану минулого року), а разом з дружиною - ще одну в окупованій Макіївці. Він задекларував дві автівки - KIA Spоrtage та Peugeot 301, які також купив торік. "Заначка" Волобуєва - 18 тисяч доларів та 100 тисяч гривень, ще 8 тисяч доларів - у дружини.

Заробіток Анатолія Пустоварова на посаді в мерії за 2016 рік - приблизно 212 тисяч гривень, тоді як роком раніше на "Запоріжсталі" він отримав 550 тисяч. Нерухомості в нього немає, в декларації вказано лише кімнату в грутожитку, якою він користується. Автівка Пустоварова - Peugeot 301, така ж, як у Волобуєва. Заступник мера має 600 тисяч гривень на рахунку в ПУМБ та 62 тисячі в "Індустріалбанку". Є в посадовця і готівкова "заначка" - 500 тисяч гривень.

Валентина Малиш отримала на посаді заступника мера 142 тисячі гривень зарплатні, а до цього, в якості начальника фінуправління мерії - ще 87 тисяч. Також чиновниця отримувала пенсію - 87 тисяч. Малиш належить квартира в Запоріжжі, а її чоловіку - частина будинку. Автівка чиновниці - Skoda Octavia. Заощаджень у банках та готівці вона не має. Все задеклароване майно заступниці мера - те ж саме, що й у 2015 році, нічого не змінилося.

У 2016 році Валерій Еделєв отримав 266 тисяч гривень зарплатні. Він задекларував дві квартири, дачу, дві земельні ділянки та автівку Lexus GS300 - все як і рік тому. Банківських депозитів та "заначок" в Еделєва нема.

Роман Омельянович заробив у мерії 220 тисяч гривень за рік. На "Запоріжсталі" його зарплатня була вдвічі більшою. З банківського депозиту він отримав 1850 гривень відсотків. Також він брав у "Приват Банку" 4 тисячі гривень кредиту. Дружина чиновника отримала допомогу при народженні дитини - 10 тисяч гривень. З нерухомості в подружжя Омельяновичів - лише половина квартири на двох. Автівка заступника мера - Daewo-FSO (польський "Ланос"). Він має 31 тисячу доларів та 53 тисячі гривень готівкою, а також 1200 доларів у банку. Майно та заощадження посадовця протягом року майже не змінилися.

Нагадаємо, Володимир Буряк минулого року витратив мільйон, а його перший заступник Серігй Мішок поклав у "заначку" більше, ніж заробив.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme