Донецьке обласне ТБ почало віщати по обидва боки лінії розмежування

Донецька філія Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) отримала ліцензію на супутникове мовлення: Телеканал "До тебе" з 3 квітня почав віщати по обидва боки лінії розмежування

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу НГТУ.

Як зазначає прес-служба, з початку антитерористичної операції (АТО) регіональні філії Національної телекомпанії України (тепер - Національної громадської телерадіокомпанії України) в Донецькій і Луганській областях виявилися на захоплених територіях.

Було прийнято рішення відновити роботу Донецької та Луганської ОДТРК на підконтрольних України територіях - в Сіверськодонецьку і Краматорську. Однак сигнали цих телеканалів не були доступні місцевим жителям.

"Війна розділила українців по живому: люди опинилися по різні боки лінії розмежування. До сьогоднішнього дня ті, хто опинилися на окупованих територіях, знали, що відбувається в цьому розірваному навпіл регіоні, тільки від російських телеканалів, які нашпиговані пропагандою. З 3 квітня суспільне донецьке телебачення можна дивитися на супутнику по обидві сторони конфлікту ", - розповів заступник генерального директора НСТУ Михайло Шматов.

У найближчих планах НГТУ - ліцензування Луганської філії.

Як відомо, в результаті реформи громадського телерадіомовлення все ОДТРК були приєднані до НТКУ (з 19 січня 2017 - НГТУ) і входять в загальну систему громадського телебачення. До сьогоднішнього дня Донецький і Луганський філії віщали в цифровій мережі на тимчасових дозволах виключно на території, підконтрольній України. Відповідно, мешканці, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, які раніше не мали можливості дивитися своє регіональне телебачення.

Нагадаємо, міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що 70% територій на периметрі зіткнення на Донбасі зараз мають аналогове покриття українськими телеканалами і радіостанціями.

Він також зазначив, що у більшості випадків для перегляду українських телеканалів жителям окупації необхідно лише розвернути свої антени у потрібний бік.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme