UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Акція протесту у Полтаві завершилася під стінами поліції

Мітингувальники пообіцяли повернутися вранці до міської ради

Акція протесту у Полтаві завершилася під…

Акція протесту в Полтаві, яка стартувала під Полтавською міською радою о 17:00, завершилася під стінами Полтавського міського відділу поліції, передає кореспондент Depo.Полтава.

В центрі міста активісти ненадовго перекрили рух транспорту і оголосили свої вимоги, зокрема щодо скасування дозволів на забудову в "Газетній арці", скликання позачергової сесії міськради і мораторію на розбудову МАФів.

Втім, до мітингувальників ніхто з очільників міста не вийшов, тож натовп перемістився до міського відділку поліції. Там їх зустрів керівник поліції Олександр Тарела, від якого стали вимагати відповіді щодо відкритих кримінальних впроваджень та імен підозрюваних у нападі на учасників акції днем раніше, а також пригрозили, що якщо відповіді не будуть надані найближчим часом, то до Полтави стягнуться та АТОвці активісти з усієї України. Зокрема було заявлено, що приїхати готові "Айдар" та "Дніпро".

Згодом представників мітингувальників пустили до відділку, аби провести перемовини зі слідчими. Після цього, близько 19:00 вечора, натовп став розходитися, проте мітингувальники пообіцяли знову прийти завтра до стін міської ради о 9:30.

Зазначимо, що за словами Тарели, молодик, який днем раніше наніс вісім ножових поранень полтавському активісту, ветерано АТО Олександру Кобі, затриманий. Згідно з представленим громадськості витягом, затриманого звуть Анатолій Прядко, він 1979 року народження.

Нагадаємо, що 5 квітня у Полтаві мирна акція протесту проти незаконної забудови в центрі Полтави завершилася жорстокою бійкою між учасниками акції і тітушками, найнятими для охорони будівництва.

В результаті зіткнень постраждало шестеро активістів, двох з них з ножовими пораненнями були госпіталізовані в лікарню, де їм зробили операції.

Нагадаємо, що 17 березня невдоволені активісти та мешканці будинку на вул. Соборності, 27 розтрощили будівельні конструкції, встановлені в арці "Газетного ряду".

Робітники ФОП Віктора Степаненка, який має право на оренду цієї ділянки, повністю закрили прохід металевими воротами. Це викликало обурення мешканців будинку, які вимагали від міської влади скасувати дозвіл на забудову будинкової арки.

Але міськрада стала на бік підприємця, чим змусила перейти полтавців до більш радикальних дій.

3 квітня відновилися будівельні роботи в арці будинку на вул. Соборності, 27. Будівельники, під наглядом бійців однієї з охоронних фірм, знову встановили металеві ворота на проході через будинкову арку, перетворивши його на справжній бункер, який полтавці відразу прозвали "Залізний капут".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme