З'явився новий план розвитку велосипедної інфраструктури Києва

У столиці була розроблена концепція розвитку велосипедної інфраструктури і виділений план на 2017 рік

З'явився новий план розвитку велоси…

Про це у "Фейсбуці" написав заступник голови КМДА Ілля Сагайдак, повідомляє Depo.Київ.

За його словами, зараз можливо швидко облаштувати велосипедну навігацію в парку Дружби Народів і якісно облаштувати маршрут на Трухановому острові, де негайно потрібно повністю обмежити рух автотранспорту.

Сагайдак зазначив, що раніше "Київавтодор" відмовлявся інтегрувати велосмуги в схеми організації дорожнього руху при ремонтах асфальтового покриття. Розробники концепції велосипедної інфраструктури спільно з Асоціацією велосипедистів Києва проаналізували місця, де в Києві плануються дорожні ремонтні роботи і виявили понад 30 вулиць, де є можливість облаштувати безпечну велоінфраструктуру в рамках проведення капітальних ремонтів.

"Зокрема, це вулиці Раїси Окіпної, Русанівська Набережна, Костянтинівська, Володимирський узвіз та інші", – написав Сагайдак.

Додатково розробники велоконцепціі виділяють наступні перспективні маршрути: "Оболонь-Поділ-Центр", "Виноградар - Центр", "Севастопольська площа - м. Олімпійська", "Куренівка - Центр", "Воскресенка - Московський міст", які потрібно реалізувати найближчим часом.

Нагадаємо, 31 березня у Києві велосипедисти лягли на асфальт, аби зупинити автівки.

Також у квітні відбудеться чимало велоподій. Серед них – Майстер-клас з велоремонту 8 квітня, Загальні збори Асоціації велосипедистів Києва 22 квітня, Відкриття Велошколи з безпеки руху 23 квітня та весняний день "Велосипедом на роботу" 25 квітня.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme