У Маріуполі анонсували відновлення згорілої навесні 2014 року будівлі міськради

У Маріуполі анонсували початок робіт з відновлення згорілого будинку міськради та реконструкції адміністративної площі 

Про це заявив перший заступник міського голови Олександр Голтвенко під час презентації ключових проектів Програми соціально-економічного розвитку-2017, передає Depo.Донбас з посиланням на MRPL.CITY.

Він повідомив, що будуть розпочаті роботи по реконструкції будівлі, на що область виділила 34 млн грн. Реалізація цього проекту займе близько півтора року.

Також, за словами Голтвенка, змінить свій зовнішній вигляд площа перед міськрадою. На це виділені благодійні кошти грецького бізнесмена, який вирішив зробити подарунок Маріуполю і його городянам.

Триватимуть роботи і по реконструкції водоводу Кленовій балки, планується відкрити центр послуг "Мультицентр", реконструювати Лівобережний кінотеатр "Союз", на що з міського бюджету виділено 15 млн грн, а з державного - близько 35 млн грн.

Ще заступник градоначальника повідомив про те, що заплановані роботи по зміцненню берегів поверхневих водних об'єктів і берега Азовського моря, на це виділено 10 млн грн з обласного екологічного фонду. Лівобережна набережна теж піддасться реконструкції.

Нагадаємо, будівля міськради Маріуполя навесні 2014 року потерпала від проросійських бойовиків кілька разів.

24 квітня Маріупольську міськраду захопили проросійські бойовики, але будівлю було звільнено під час спецоперації вранці 7 травня.

Проте вже 9 травня в центрі міста близько 10.30 почалася перестрілка біля управління міліції і військової частини Нацгвардії України.

Пізніше повідомлялося, що в Маріуполі загорівся перший поверх міськради, в місто увійшла українська бронетехніка, почалася антитерористична операція.

У Національній гвардії України заявляли, що Маріупольську міськраду увечері 9 травня підпалили терористи. За даними Донецької ОДА, у Маріуполі 9 травня під час антитерористичної операції загинуло 9, поранено 42 людини.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme