UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Хмельницькому рятувальники "ліквідували" надзвичайну ситуацію на стратегічному об'єкті

Відбулося показове комплексне об'єктове навчання з питань цивільного захисту на ДП "Новатор"

У Хмельницькому рятувальники "ліквідувал…

Сьогодні у Хмельницькому відбулося показове комплексне об'єктове навчання з питань цивільного захисту на ДП "Новатор", повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ДСНС в регіоні.

Спершу, за легендою, через вибух в комбінованій печі для сушіння та полімеризації з подальшим обвалення конструкцій сталася пожежа в гальванічно-фарбувальному цеху. На підприємстві оголошується режим "Надзвичайна ситуація". Керівництво підприємства організовує проведення рятувальних та інших невідкладних робіт силами об'єктового формування. Добровільна пожежна дружина приступає до деблокування постраждалих робітників у зруйнованому від вибуху цеху і ліквідації пожежі. Паралельно із тим відповідальні особи підприємства організовують евакуацію робітників. Зрештою до робіт із ліквідації аварії долучаються і рятувальники держслужби з надзвичайних ситуацій. Професійні вогнеборці приборкують умовне полум'я, звільняють постраждалих і передають їх медичній ланці. Ті, ще до приїзду карети "швидкої", надають постраждалим долікарську допомогу.

Друга надзвичайна ситуація пов'язана із переходом підприємства у режим функціонування в особливий період. За тактичним задумом через систему оповіщення оголошено повітряну небезпеку. Почувши "тривогу", робітники евакуйовуються у захисну споруду. До слова, на заводі найбільший об'єкт укриття. За потреби тут можуть розміститися понад 4тисячі осіб. Максимальний термін перебування - 3 доби. Для комфортного і автономного перебування громадян в умовах надзвичайної ситуації є все необхідне: кімнати відпочинку, медичні кабінет, санвузли, фільтровентиляційна система, дизельгенератор та навіть тренажерна зала.

Для організації навчань ДП "Новатор" обрано не випадково. Завод є стратегічно важливим для економіки Хмельницького, спеціалізується на виготовленні бортового спорядження для літаків. А ще тут працює понад 2 тисячі робітників.

Нагадаємо, нещодавно надзвичайники навчалися ліквідовувати надзвичайну ситуацію на ХАЕС.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme