Полтавці вимагають від влади зберегти Прирічний парк

Петиція про збереження Прирічного парку у Полтаві набрала 293 голоси за шість днів

Полтавці вимагають від влади зберегти Пр…

Електронна петиція до Полтавської міськради про збереження Прирічного парку за шість днів зібрала 293 підписи з 250 необхідних, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на сайт міськради.

"Прошу розглянути можливість скасування планів забудівлі прирічного парку у мікрорайоні Левада та розбудови його лише у туристичном плані - цивілізовані місця для багать, вело- та пішохідні доріжки, освітлення. Також пропоную розглянути варіант поступового та планомірного перетворення його на дендропарк", - зазначив у петиції автор Володимир Романенко.

На разі на сайті міськради 3 березня зареєстрована ще одна петиція "Про збереження прирічного парку р.Ворскла в мікрорайоні Левада". Її автор Олександр Кобрись закликає не знищувати екосистему, не забудовувати прирічний парк жодними об'єктами та скасувати рішення Полтавської міської ради від 24 березня 2017 року. За два дні цю петицію підтримало 15 полтавців.

Варто зауважити, що за два роки існування сервісу петицій Полтавська міськрада не відреагувала на жодну. Тому багато полтавців уже зневірилися в цьому інструменті прямої демократії.

Нагадаємо, що 24 березня на засіданні десятої сесії Полтавської міськради депутати погодили питання "Про розроблення детальних планів територій", яке передбачає початок процедури дозволу на будівництво Льодового палацу на березі Ворскли.

Опозиційні депутати та громадські активісти виступили категорично проти забудови набережної Ворскли у м-ні Левада. Але провладна коаліція "протягнула" це питання, залучивши до своїх лав перебіжчиків з опозиції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme