UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Актуально: Тернополянин створив робота, який допомагає садити картоплю

Петро Головатий веде заняття для дітей "Робототехніка та конструювання"

Актуально: Тернополянин створив робота,…

Тернополянин створив робота, який допомагає садити та збирати картоплю, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Добу".

Робот коштує приблизно 25 тисяч, але продавати його винахідник не буде.

"У нашій державі невигідно щось робити на продаж. Люди не готові гідно оцінити роботу, ледь не задарма купляли б", - каже конструктор.

Петро Головатий любить конструювати. У 2011 році створив класичний мінітрактор для села. Згодом змайстрував мінітрактор-всюдихід, за допомогою якого можна поратися по господарству, відпочивати на бездоріжжі та навіть їздити по болоту.

Пан Петро навчає дітей роботехніці та конструюванню. Зараз актуальна тема - електротяга, тому чоловік вирішив вивчити ази електротранспорту і передати знання дітям. В результаті створив машину, яка сама розчищає сніг, катає дітей на санках, вивозить сміття, допомагає садити і збирати картоплю. В майбутньому планує доробити кілька автоматичних функцій, зокрема замітання і відгортання снігу.

Петро називає свого робота дитячою роботою, бо створив його приблизно за два місяці. Наприклад, трактор він створював півроку, а потім ще довгий час вдосконалював.

За словами винахідника, спершу з'являється ідея, яка мучить весь день, не дає робити інше та спати вночі. Згодом - перемагає, він стає до роботи, точніше до обчислень.

Рахує, які навантаження будуть на певні вузли та раму і відповідно до них шукає потрібні елементи й запчастини. Буває, що перед тим проектує виріб в 3D.

Читайте також: Студент з Хмельниччини перевів енергію дощу в електрику

На Закарпатті сільський голова змайстрував перший "гуцульський гвинтокрил"

Тернополянин налагодив переробку пластику прямо у себе вдома

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme