У Слов'янську 38-річного чоловіка засудили за ухилення від мобілізації

У Слов'янську суд виніс обвинувальний вирок чоловікові, який ухилявся від призову за мобілізацією до Збройних Сил України

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, передає Depo.Донбас.

В ході судових слухань встановлено, що у 2015 році 38-річний мешканець міста Слов'янська, за станом здоров'я придатний до проходження строкової військової служби, отримавши повістку про призов, не зявився без поважних причин до призовного пункту.

Крім того, стороною обвинувачення доведено, що з метою ухилення від служби в ЗСУ чоловік неодноразово виїздив за межі місця проживання і певний час перебував на території Російської Федерації. Проте у лютому 2017 року правоохоронці встановили його місцезнаходження та притягли до відповідальності.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 (ухилення від призову за мобілізацією) КК України, Слов'янський міськрайонний суд призначив йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на 1 рік.

Нагадаємо, у 2016 році в Луганської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 85 кримінальних правопорушень за фактами ухилення від призову за мобілізацією.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme