У Полтаві створюють нове комунальне підприємство

У Полтавському субрегіоні гостро постало питання про устворення спільного комунального підприємства для поводження з твердими побутовими відходами

У Полтаві створюють нове комунальне підп…

1 лютого в Полтавській ОДА відбулася нарада з міськими та селищними головами щодо утворення спільного комунального підприємства для поводження з твердими побутовими відходами, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Громадське ТБ.Полтава.

На нараді були присутні заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Едуард Рева, заступник Полтавського міського голови з питань ЖКГ Олексій Чепурко, голови міст і селищ міського типу Полтавського субрегіону.

"Наша програма гальмується через те, що законодавством установили з першого січня наступного року більш жорсткі вимоги до всіх полігонів. Тому ми маємо створити єдине комунальне підприємство задля втілення задуманих планів", – розпочав нараду заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

У присутніх міських і селищних голів відразу виникли питання з огляду на минулий досвід співпраці з ОДА.

"Перш ніж починати якісь дії, треба, щоб були зроблені фінансові розрахунки задля того, щоб розуміти, хто який відсоток вкладатиме, і в яку це суму виливатиметься", - заявив селищний голова смт Машівка Микола Кравченко.

"З 1 січня 2018 року у вас і у нас виникає проблема роздільного збору сміття і всіх дій, що з цим пов'язані. По-друге, якщо ми говоримо про полігон, то ми повинні чітко з вами розуміти, що ви і ми на цей полігон будемо вивозити те сміття, яке ми не можемо розділити і нічого не зможемо з ним зробити", – озвучив свою точку зору заступник міського голови Полтави Олексій Чепурко.

У результаті після півторигодинної дискусії усі домовилися про зустріч юристів 8 лютого задля обговорення нюансів створення спільного комунального підприємства.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme