ООН нарахувала 4 млн людей на Донбасі, які потребують допомоги через війну

На сьогодні найбільш від ведення військових дій на Донбасі страждають люди, які живуть поблизу лінії зіткнення і не мають доступу до життєво необхідних послуг

Про це сказала глава Управління ООН з координації гуманітарних питань в Україні Барбара Манзі під час спілкування з журналістами, повідомляє Depo.Донбас з посиланням на "Укрінформ".

"В основному зараз страждають від військового конфлікту люди, які знаходяться біля лінії зіткнення, тому для них задоволення базових проблем є життєвою необхідністю", - сказала Манзі.

Вона також зазначила, що 4 млн людей потребують допомоги через військовий конфлікт. Найголовнішою проблемою для цих людей, зазначила Манзі, є нестача їжі, води, безпеки і доступу до медичної допомоги.

Нагадаємо, в ООН заявляють, що відсутність доступу до належного житла змушує тимчасових переселенців повертатися назд в окуповані районі Донбасу. За даними організації, 70% ВПО назавжди повертаються на територію, яка постраждала від конфлікту, для захисту свого майна, а 22% - тому, що не можуть собі дозволити орендувати житло.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme