На Черкащині від пожеж сухостою горять будинки

Люди, які підпалюють суху траву та сміття, самі накликають біду на свої домівки

На Черкащині від пожеж сухостою горять б…

3 квітня в Канівському районі Черкащини рятувальники ліквідовували пожежі надвірних будівель, які загорілися опинившись в епіцентрі пожежі сухої трави, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на ГУ ДСНС в Черкаській області.

У селі Потапці, необережне поводження із вогнем місцевих жителів призвело до масштабної пожежі сухої трави, яка загрожувала житловим будинкам. Завдяки пожежним житло вдалось врятувати, проте вогонь знищив 8 га площі сухої трави та пошкодив сарай.

Аналогічний випадок стався в селі Бузуків, Черкаського району. Тут вогонь пройшов 2 га відкритої території та встиг поширитися на дерев'яний паркан, а також два сараї, поки його не зупинив черговий караул 18 державної пожежно-рятувальної частини, який прибув на місце події.

Цього ж дня, через спалювання сухої рослинності, вогонь поширився на житлові будинки в Маньківському та Чорнобаївському районах. Завдяки діям вогнеборців пожежі вдалося швидко ліквідувати та запобігти значни матеріальним збиткам.

Причиною всіх пожеж стала необережність людей під час спалювання сухої трави та сміття.

Раніше Depo.Полтава повідомляло про пожежу в приватному домоволодінні на Черкащині.

29 березня у селі Гордашівка Тальнівського району Черкащини загорілася суха трава на площі 0,5 га.

Ще до прибуття на місце події пожежно-рятувального підрозділу вогонь по сухій траві швидко поширився на неподалік розташований безгосподарчий сарай.

На ліквідацію пожежі рятувальники витратили дві години. За попередніми даними причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme