UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінницька мерія відмовилась впроваджувати "сухий закон" для любителів нічних посиденьок

У своїй петиції вінничанин Роман Сандул вимагав заборонити продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі з 22:00 до 07:00

Вінницька мерія відмовилась впроваджуват…

Так як петиція, яку 7 березня 2017 року зареєстрував вінничанин Роман Сандул, набрала необхідних 350 електронних голосів, вона була розглянута виконкомом Вінницької міської ради. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "Єдину систему місцевих петицій".

Вінницькі чиновники розглянули петицію і пояснили, чому вимога вінничанина є не реальною. Зокрема, у своїй відповіді вони зауважили, що прийняття такого рішення буде протизаконним щодо підприємців, які займаються реалізацією алковмісної продукції.

"Відтак, у випадку прийняття подібного рішення, суб'єкти господарювання будуть обмежені в реалізації своїх законних прав щодо заняття підприємницькою діяльністю, оскільки таке рішення неправомірно обмежить конкуренцію у підприємницькій діяльності, що виходить за межі повноважень міської ради, чим грубо буде порушено приписи ч. 2 ст. 19, ч. 1 ст. 144 Конституції України", - аргументують чиновники міськради.

Також в мерії зауважили, що пряма заборона на реалізацію алкогольних напоїв у нічний час не передбачена нормативно-правовими актами. Відтак прийняття такого рішення знаходиться за межами компетенції Вінницької міської ради.

"Дане питання може бути вирішено лише у випадку, коли на законодавчому рівні, органам місцевого самоврядування буде надано право в межах відповідної адміністративної території вводити додаткові обмеження щодо місць та часу продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива", - зайуважили в міськраді.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme