UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Кам'янці посадовці незаконно передали майно навчального закладу в оренду

Прокуратура домоглася повернення майна вартістю майже в 2,5 млн грн та скасування неправомірних угод

У Кам'янці посадовці незаконно пере…

За втручання прокуратури державі повернули майно закладу освіти вартістю понад 2,4 млн грн, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу облпрокуратури.

Як повідомили у прокуратурі, в 2004 році виконавчий комітет Кам'янець-Подільської міської ради незаконно прийняв рішення про оформлення за Національною академією ДПС України права державної власності на комплекс будівель площею понад 1 тис. м2, розташований у м. Кам'янці-Подільському.

Безпідставно набуте університетом майно у подальшому з посиланням на повну його непридатність, відсутність коштів на реконструкцію та неможливість підтримувати в належному стані напівзруйновані будівлі, географічну віддаленість об'єкта нерухомості від навчального закладу відчужили за 2,4 млн. грн. на користь приватного навчального закладу.

Разом з тим, приватна структура зазначену нерухомість після продажу передала в оренду для потреб філії Національної академії ДПС України, за користування якою упродовж 2008-2014 років отримала майже 2,2 млн грн. бюджетних коштів, що майже дорівнює ціні продажу.

Окрім цього, майно всупереч закону піддали приватизації.

Діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати незаконними та скасувати рішення виконавчого комітету Кам'янець-Подільської міської ради та витребувати майно з чужого незаконного володіння.

Господарський суд Хмельницької області позицію прокуратури підтримав та позов задовольнив, нерухоме майно вартістю понад 2,4 млн. грн. підлягає поверненню у державну власність.

Нагадаємо, Національній академії аграрних наук України повернуть понад 1500 га сільгоспземель на Хмельниччині

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme