З головою ліквідаційної комісії "Укрспирту" розправилася спиртова мафія, - ЗМІ

Після замаху на топ-менеджера "Укрспирту" Ігоря Ільчишина поліція відкрила кримінальну справу, основна версія – його професійна діяльність

У Києві озброєні тітушки в масках вчинили замах на заступника директора – голову ліквідаційної комісії держконцерну "Укрспирт" Ігоря Ільчишина на очах у сина.

За даними поліції, двоє нападників з палицями і вогнепальною зброєю підбігли до 51-річного чиновника після того, як той по поверненню додому вийшов з машини на вул. Микільсько-Слобідській, повалили на землю і почали жорстоко бити. При цьому один із нападників зробив декілька пострілів в Ільчишина. Крім того, нападники пошкодили службовий автомобіль "Фольксваген" потерпілого і зникли з місця злочину, повідомляють "Українські новини" з посиланням на "Экономические известия".

Тим не менше, правоохоронці відкрили кримінальну справу за "м'якою" статтею - ч. 4 ст. 296 (Хуліганство).

Як повідомив журналістам Ільчишин, йому дивом вдалося вижити. Після нападу його доставили у стані середньої тяжкості в лікарню швидкої допомоги, зараз він знаходиться в реанімаційному відділенні. Після проваленої спроби замаху у топ-менеджера - поранення від пострілів в шию, спину і ногу, а також численні забої.

У поліції в свою чергу повідомили, що розглядають кілька версій скоєного, основна з яких – "професійна діяльність потерпілого".

У той же час глава Мінагрополітики Тарас Кутовий поки резонансний замах на топ-менеджера "Укрспирту" (підприємство входить в сферу впливу МінАПК) ніяк не коментує і не діє.

Нагадаємо, раніше навколо "Укрспирту" вибухнув гучний скандал через спроби так званої "спиртової мафії" приватизувати рентабельне підприємство за "копійки". Проти продажу "Укрспирту" за заниженою ціною виступив колектив держпідприємства. Співробітники ДП проводили багатоденні мітинги під Мінагпрополітики і Кабміном, а також звернулися до прем'єра Володимира Гройсмана з проханням зупинити "прихватизацію" "Укрспирту" на догоду "спиртовій мафії", зупинити корупційні схеми на підприємстві та фінансування сепаратизму.

Як стало відомо українським ЗМІ, контроль над "Укрспиртом" намагається повернути собі злочинне угруповання Чеботарьова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme