UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Виноградівщині фіни планують побудувати сміттєпереробний завод

Виноградівський район зацікавлений у появі екологічно безпечного сміттєпереробного комплексу, який, окрім того, вироблятиме біопаливо

На Виноградівщині фіни планують побудува…

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на Vynohradivnews.

Інвестувати кошти в будівництво сміттєпереробного комплексу на Виноградівщині планує фінська компанія Ferroplan. Про це голова правління компанії Патосалмі Пентті повідомив під час зустрічі в РДА.

У свою чергу очільник Виноградівщини Михайло Русанюк зазначив, що район зацікавлений у появі екологічно безпечного сміттєпереробного комплексу, який окрім того вироблятиме біопаливо, а захороненню підлягатиме тільки 20% від усього обсягу завезених твердих побутових відходів.

Як інформували представники компанії, втілення пілотного проекту в Україні вони планують здійснити саме на Закарпатті. Населений пункт, на території якого буде розміщено комплекс, отримає значні поповнення до бюджету за рахунок сплати податків та 20 – 30 нових робочих місць. За наслідками зустрічі вирішили розпочати роботу з подальшого втілення проекту одразу після того, як підберуть земельну ділянку.

Нагадаємо, американська компанія "Waste to energy corp" також має намір збудувати на Закарпатті сміттєпереробний завод.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme