На Хмельниччині археологи розкопали давноруську могилу жінки з дитиною

На туристичній стежці на Кам'янеччині виявили давнє поховання

На Хмельниччині археологи розкопали давн…

У Бакоті поблизу Кам'янця на туристичній стежці археологи натрапили на давнє поховання, інформує Depo.Хмельницький з посиланням на сайт Кам'янець-Подільського державного історичного музею.

Після виявлення поховання поблизу Бакотського монастиря, до місця знахідки запросили Кам'янець-Подільську архітектурно-археологічну експедицію.

"Захоронення знайшли на туристичній стежці. Як виявилося, це могила молодої жінки з дитиною, що лежать головою на північний-захід. У похованні було виявлено срібне кільце, срібну скроневу підвіску та мідний хрестик. Судячи з орієнтації та супроводжуючого інвентаря, поховання пов'язане з давньоруським цвинтарем, який існував біля монастиря. Одні з перших ґрунтових поховань біля монастиря були відкриті 1975 року. Тоді теж було досліджено трупопокладення жінки з дитиною та скроневими срібними кільцями. Цвинтар, пов'язаний з монастирем в різний час. Попередні обстеження стежки показали, що ця територія є перспективною для подальших досліджень", - повідомили в музеї.

Нагадаємо, у самому Кам'янці також тривають археологічні розкопки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme