Гонтарева не піде з посади

Інформацію про те, що Валерія Гонтарева написала заяву про звільнення з посади голови НБУ, не підтвердили в Нацбанку

Відповідно до діючих інструкцій у Національному банку України, рішення про звільнення має бути винесено на розгляд ради НБУ, тільки після його рішення і завершення двохмісячного терміну вона може бути звільнена, інформує "ДС".

На даний момент Гонтарева є чинним керівником НБУ.

Як вважають експерти, заява заступника голови фракції БПП в парламенті Ірини Луценко про звільнення Гонтаревої, яку поширюють ЗМІ, демонструє неузгодженість в команді влади.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Генпрокуратурою стосовно дій голови Нацбанку Валерія Гонтаревої розслідуються факти протиправного заволодіння державними коштами, виділеними для рефінансування "ПриватБанку".

"У нас вже кілька місяців розслідується кримінальне виробництво, де фігурує керівництво Національного банку України і воно пов'язане з витрачанням коштів, виділених ряду комерційних банків на рефінансування, і законність витрачання цих коштів, причетність до незаконного витрачання цих коштів є предметом розслідування цієї справи", - заявив ЗМІ директор НАБУ Артем Ситник.

Він додав, що в НБУ процесуально проходив обшук. Крім того, необхідні документи співробітники Нацбанку детективам віддали самі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme