UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Діти в школах Хмельниччини харчуються неповноцінно

В окремих районах на шкільний обід виділяють 5-7 гривень

Діти в школах Хмельниччини харчуються не…

В раціоні шкільних обідів на Хмельниччині часто-густо відсудні наголовніші продукти, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією сайту облдержадміністрації.

На останньому засіданні колегії ОДА озвучили нерайдужні факти щодо дотримання вимог чинного законодавства щодо організації харчування у загальноосвітніх навчальних закладах області.

За словами начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Ігоря Баланюка, насьогодні неможливо навіть вести мову про повноцінне, збалансоване харчування школярів.

"Вартість обіду в багатьох школах області коливається від 5,0 грн - в Городоцькому районі, до 5,5 грн - у Віньковецькому та Новоушицькому районах, 6,0 грн - у Ізяславському, 6,6 грн - у Хмельницькому, 7 грн - Шепетівському, 8,0 грн - Деражнянському, від 6,5 до 10,0 грн. - в Полонському районах і т.д." - каже посадовець.

Він і константував, що всупереч державним вимогам, в раціоні дітей багатьох шкіл області відсутні обов'язкові риба, яйця, кисломолочні продукти, такі, як кефір, сир і навіть звичайне молоко.

Нагадаємо, у дитсадках Хмельницького напівголодні діти- вже місяць в раціоні дітей немає м'яса, сиру, а фруктів - поготів. А шкільні їдальні області часто-густо не відповідають санітарним вимогам. Харчування в низці шкіл несе загрозу бактеріального забруднення і отруєння дітей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme