У Нетішині спецслужби провели обшук

Один з співорганізаторів фейкової акції з перекриття дороги на Львівщині виявився жителем міста атомників

У Нетішині спецслужби провели обшук…

30 березня у організаторів замовної РФ акції провели невідкладні процесуальні слідчі дії - три обшуки в Києві, три огляди житла у Львові та один у Нетішині на Хмельниччині, повідомляє Depo.Хмельницький.

За інформацією прес-служби СБУ, спроба перекриття траси "Львів – Рава-Руська" була синхронізована у часі з обстрілом Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку.

Акція мала тривати до 22-ї вечора, її учасники були орієнтовані на активний опір правоохоронцям.

Серед учасників провокації - особи без постійного місця мешкання та 22 неповнолітніх.

Двом організаторам повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Управління СБ України у Львівській області відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст.110 - посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, ч.2 ст.161 - порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності, ч.2 ст.345 - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, ч.3 ст.296 - хуліганство Кримінального кодексу України.

Як встановили оперативники спецслужби, замовником реалізації протиправного задуму російських спецслужб є лідер радикальної громадської організації "Наждак" Микола Дульський, який переховується на території РФ, і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства.

"Чоловік - відомий агент впливу російських спецслужб, який за гроші веде активну антиукраїнську діяльність з 2015 року. Також встановлено, що його група причетна до замовних протестних заходів 15 березня біля Центрвиборчкому", - йдеться на сайті СБУ.

Нагадаємо, перекриття дороги у Львівській області 29 березня під гаслами "Ні геноциду поляків" було провокацією задля розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками, - константували в СБУ. Того дня дорогу перекривали біля села Гряда.

А зранку зранку з гранатомета обстріляли будівлю Генерального консульства Польщі у Луцьку. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Розслідування перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Національної поліції Сергія Князєва.

СБУ також почала розслідувати цей інцидент. В МВС України вважають, що замовником обстрілу консульства є Кремль.

У зв'язку з цим президент України Петро Порошенко доручив посилити охорону іноземних дипломатичних і консульських установ.

Читайте також: У Луцьку з гранатомета обстріляли генконсульство Польщі (ХРОНІКА)

Працівниця стратегічного підприємства Хмельниччини контактувала з сепаратистами

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme