В уряді спростували ріст ціни на газ через введення абонплати

Віце-прем'єр Розенко запевнив, що вартість газу для українців у платіжках не зміниться

В уряді спростували ріст ціни на газ чер…

Нова система оплати за газ, яка діятиме 1 квітня, не призведе до збільшення витрат людей, інформує Depo.Хмельницький з посиланням на Урядовий портал.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі "112 каналу" пояснив, що у вартість газу, яка зафіксована урядом на рівні 6 879 грн за кубометр, вже входить ця абонплата і збільшення ціни на газ до кінця року не буде.

За словами Павла Розенка, необхідність відокремлення вартості за газ як товар і витрат на його доставку і розподіл серед споживачів зафіксована у прийнятому парламентом Законі України "Про ринок природного газу". Відтак, НКРЕКП просто формально виконала закон і розрахувала вартість транспортування газу.

"Це не є новим платежем. Вартість, яку люди платили за газ, просто буде розбита на два платежі. Це абсолютно не призведе до збільшення платіжок, - наголосив віце-прем'єр. - На сьогодні ціна на газ зафіксована на рівні 6879 грн і жодних підстав ні для збільшення ціни на газ, ні на житлово-комунальні послуги я не бачу".

Урядовець також додав, що здивований тим, що органи, які приймають такі рішення, не виходять до людей і не пояснюють прості речі.

Нагадаємо, кількома днями раніше українців ошелешили новиною про додаткові платіжки за газ, які з'являться вже у квітні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme