Повітря над Харковом стало значно брудніше

У Харківській області в 2016 році збільшилися обсяги викидів забруднюючих речовин

Як повідомили Depo.Харків у ГУ статистики в Харківській області, у 2016 році обсяги викинутих в повітря забруднюючих речовин без урахування вуглекислого газу склали 100,3 тис. т, що на 87,7% більше, ніж у 2015 році.

Більшу частину забруднюючих речовин виробляли електростанції загального призначення. "Проти попереднього року викиди збільшилися у 2,4 раза внаслідок зростання обсягів використання палива, в тому числі мазуту, при нарощуванні випуску електроенергії", - зазначили в облуправлінні.

Із загальної кількості викидів найбільшу частину складають діоксид та інші сполуки сірки (47% від загального обсягу викидів), їх кількість зросла майже втричі.

"Крім того, від стаціонарних джерел забруднення у атмосферне повітря надійшло 7,2 млн. т діоксиду вуглецю – основного парникового газу, який впливає на зміну клімату, що на 34,2% більше порівняно з 2015 роком", - зазначили фахівці.

Як повідомляв Depo.Харків, харківські фахівці виявили у повітрі біля згорілого арсеналу в Балаклії сірчистий ангідрид та завелику кількість оксиду вуглецю.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme