Із Харкова до Чернівців курсуватиме потяг ім. Владислава Зубенко

Потягу Харків-Чернівці присвоєно ім'я Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі "Укрзалізниці",1 квітня 2017 року пасажирському поїзду №115/116 Харків-Чернівці категорії "Нічний експрес" регіональної філії присвоєно ім'я Героя України – Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка.

За їхніми відомостями, 2013 року Владислав Зубенко з червоним дипломом закінчив Український державний університет залізничного транспорту і пішов працювати контролером на Південній магістралі. Владислав мав активну громадську позицію, брав участь у патріотичних акціях протесту, був учасником харківського Євромайдану. Після кривавих подій 18 лютого 2014 року у Києві Владислав вирішив їхати до столиці. 20 лютого пострілом снайпера його було смертельно поранено на Майдані. Хлопець боровся за життя 8 днів, а 28 лютого Героя Небесної Сотні не стало.

Довідка Depo.Харків. 21 листопада 2014 року Владиславу Зубенку посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" - за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності. 2015 року Українська Православна Церква Київського Патріархату посмертно нагородила Владислава Зубенка медаллю "За жертовність і любов до України".

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme