Я давно такого не бачив: Затриманий бойовик розповів, як катують у Донецьку

На блокпосту в Краматорську поліцейські затримали дізнавача незаконного формування "СВД Беркут" бойовиків "ДНР"

Про це пише Depo.Донбас з посилнням на прес-службу ГУ НП Донецької області.

Повідомляється, що його виявили під час перевірки у базах розшуку.

"Колишній міліціонер, пенсіонер МВС в 2014 році вступив до лав незаконних збройних формувань і працював в "органах дізнавання". В обов'язки чоловіка входило опитувати людей, затриманих на вулицях Донецька так званим "патрулем СВД Беркут",- йдеться у повідомленні.

Під час затримання 57-річний житель Донецька прямував до своїх рідних, які живуть в Краматорську.

Він розповів, що матеріали перевірок, що стосуються бойовиків, передавалися до "військової поліції ДНР", щодо цивільних - в "прокуратуру ДНР", а самих затриманих чоловік доправляв в різні "нутрощі" для проведення "слідчих дій".

"Таким чином, за три тижні роботи він опитав близько 50 осіб. За словами дізнавача, вони були затримані за дрібні злочини - хуліганство, крадіжки. Затриманим озвучували статті українського Кримінального кодексу", - йдеться у повідомленні.

Бойовик розповів, що співробітники "органів дізнавання" під час допитів застосовували до затриманих громадян недозволені методи і фізичне насильство - били і катували.

"Такого вже давно не було, я був не згоден з цими методами роботи з людьми, тому відмовився надалі надавати їм допомогу", - зазначає чоловік.

Зазначається, що грошей за роботу він не отримав. Зараз з затриманим працюють слідчі. Проводяться заходи щодо перевірки його діяльності в рядах незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, що це не перший випадок. Днями програмою СБУ "На тебе чекають вдома" скористався неповнолітній хлопец, що вступив до лав бойовиків "ДНР" і втік після того, як побачив катування полонених.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme