У Міноборони розповіли, де найбільше лютують бойовики на Донбасі

За зведеними даними Міністерства оборони, впродовж минулої доби на Донбасі майже по всій лінії розмежування фіксували активні обстріли бойовиків

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на речника Міністерства оборони України з питань АТО полковника Олександра Мотузяника.

На Луганському напрямку у Станично-Луганському районі противник ввечері 29 березня здійснив 2 обстріли: у селі Валуйське та райцентрі. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

У Новоайдарському районі після 18-ї години різко загострилася обстановка у Кримському.

"Ворог організував 4 обстріли, при чому всі – із застосуванням мінометів. Було випущено понад 40 мін. Також окупанти застосовували бронетехніку", - йдеться у повідомленні.

У Попаснянському районі традиційно ситуація найскладніша.

"Між 18-ю та 22-ю годиною бойовики обстрілювали з важкого озброєння одразу кілька наших опорних пунктів. При цьому вони застосовували 120-мм міномети, гармати калібру 122 і 152 мм, а також танк",- повідомив Мотузяник

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку на Світлодарській дузі 29 березня сталося до 10 ворожих обстрілів, зокрема 2 мінометних. Противник порушував режим тиші вранці, вдень і ввечері. Традиційно окупанти активізуються після заходу сонця.

В районі Горлівки було дещо спокійніше.

"По одному обстрілу відбулося у Зайцевому та Верхньоторецькому. Обидва сталися між 13 та 15 годиною. Другий був мінометним",- йдеться у повідомленні.

В районі Авдіївки, як і раніше, дуже неспокійно. Перший обстріл почався одразу після опівночі. Він тривав близько 30 хвилин, при цьому було випущено майже 40 мін. Вранці бойові дії продовжилися, і окупанти знову застосовували важке озброєння. А після 16-ї години почався потужний обстріл з боку противника, що тривав понад 7 годин 30 хвилин.

"Окрім безперервного вогню з легкого озброєння, по наших позиціях було випущено понад 50 мін. Близько 19-ї години ворожа міна пошкодила лінію електропередач, що вчергове залишило місто без електропостачання. Крім того, зупинила роботу Донецька фільтрувальна станція. ", - зазначив речник.

Зазаначається, що українські військовослужбовці та військово-цивільна адміністрація вживають усіх заходів для надання гарантій безпеки ремонтникам, які зараз проводять аварійно-відновлювальні роботи пошкодженої бойовиками інфраструктури.

На сусідній позиції під Кам'янкою також сталося 2 ворожих обстріли, зокрема 1 мінометний.

В районі Донецького аеропорту в Опитному та Пісках противник порушив режим тиші 5 разів. Всі ці епізоди сталися в світлу пору доби. Один з обстрілів був мінометним, ще один – снайперським.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 30 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку у Мар'їнському районі бойовики обстріляли райцентр і прилеглі позиції ЗСУ з мінометів. Це сталося ввечері, вже після заходу сонця. При цьому було випущено близько 20 мін.

У Волноваському районі окупанти неодноразово порушували режим тиші на передових позиціях ЗСУ, що розташовані на північ та схід від райцентру. Зокрема, такі збройні інциденти відбулися у Березовому, Новотроїцькому, Богданівці, Старомихайлівці та Новогригорівці. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

На ділянці фронту Павлопіль – Широкине, як і раніше, дуже неспокійно.

"Бойовики понад 10 разів застосовували важке озброєння – танки, міномети, великокаліберну артилерію. Традиційно, найбільша кількість обстрілів сталася в Широкиному і Водяному. Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь",- йдеться у повідомленні.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 38 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Нагадаємо, що інформацію про бої також підтверджено картою АТО станом на 30 березня.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme