У Харкові бізнесмена-перукаря через суд вигнали зі школи

Прокуратура Харківської області через суд виселила з школи підприємця-перукаря

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, Вищий господарський суд України задовольнив позовні вимоги прокуратури та зобов'язав одного з підприємців повернути з незаконної оренди приміщення навчального закладу.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Валерій Лялюк, в орендованому приміщенні Харківської загальноосвітньої школи №54 підприємець розмістив перукарню.

"Договір оренди приміщення площею 110 кв. м. укладено з порушенням чинного законодавства. Заклади освіти не підлягають перепрофілюванню, а тому не можуть використовуватися, як перукарні чи для іншої діяльності, не пов'язаної з освітніми послугами", - пояснив Лялюк.

У зв'язку з цим прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати договір оренди недійсним та повернути школі її приміщення. Суди першої та наступних двох інстанцій підтримали позицію прокурора.

Наразі виконання рішення суду знаходиться на контролі прокуратури.

Як повідомляв Depo.Харків, прокуратура Харківської області вимагає у суді повернути нерухомість вартістю близько 1,4 млн грн Міністерству інфраструктури.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme