UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Хмельниччині в недобросовісного користувача вилучили земель на мільйон

На Хмельниччині прокуратура повернула державі майже 5 га земель промисловості вартістю більше мільйона гривень

На Хмельниччині в недобросовісного корис…

На Хмельниччині прокуратура домоглася повернення у держвласність 5 га землі, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу облпрокуратури.

Правоохоронці виявили порушення вимог законодавства при використанні земель державної власності, розташованих на території Новосинявської сільської ради Старосинявського району. Перевірки встановили, що Старосинявська РДА у 2007 році строком на 49 років передала в оренду одному із товариств земельну ділянку промисловості. Вартість орендованих для виробничих потреб понад 4,6 га землі перевищує мільйон гривень. Згідно умов укладеного договору користувач зобов'язався щомісячно сплачувати орендну плату.

Водночас, підприємство орендну плату за користування земельною ділянкою систематично не сплачувало, внаслідок чого утворилась заборгованість на суму майже 100 тис. грн.

"За вказаних обставин, місцевий бюджет та територіальна громада недоотримувала значну суму коштів, яка наразі стягується у примусовому порядку", - повідомив начальник Старосинявського відділу Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк.

Діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами розірвати зазначений договір оренди землі.

Господарський суд Хмельницької області підтримав позицію прокуратури, тож земельна ділянка повернулась у власність держави.

Нагадаємо, у Славуті прокуратура запобігла незаконній передачі в оренду земель вартістю 16 млн грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme