Луганщина через 1,5 місяці може лишитися без електрики

Луганська область через 1,5 місяці може залишитися без електроенергії, якщо на Луганську ТЕС в прифронтовому Щасті не відновлять поставки вугілля

Луганщина через 1,5 місяці може лишитися…

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на "Радіо свобода".

Поставки вугілля на єдине в області джерело електроенергії Луганську ТЕС, здійснювалися з підконтрольної бойовикам території: шахт "Свердловантрацит" і "Ровенькиантрацит" ДТЕК Ріната Ахметова.

За словами виконуючого обов'язки головного інженера ДТЕК Луганської ТЕС Юрія Мальцева, на складах підприємства залишилося 249 тисяч тонн вугілля. Цього вистачить лише на 1,5 місяця, стверджує він.

"Тому, якщо ситуація з поставками вугілля не зміниться, ми змушені будемо відпрацювати весь вугільний склад. І після цього Луганська ТЕС буде зупинена, тому що не буде основного палива. Без світла залишиться вся Луганська область", - розповів Мальцев.

У зв'язку з нестачею палива в області розробляється механізм доставки вугілля з інших регіонів України залізницею.

"Розробляється механізм доставки вугілля з "великої України", скажімо так. Тобто ми розглядаємо питання завезення вугілля з контрольованої території і з перевантаженням на автомобільний транспорт. Ця пропозиція надійшла нам від ТЕС. Воно зараз розглядається. Наскільки це взагалі можливо", - зазначає Власенко.

В результаті бойових дій Луганська область виявилася відрізаною від єдиної енергосистеми країни. І вийти з такого становища, за словами Власенка, вийде не раніше, ніж через рік. Уже розроблений проект будівництва нової гілки ліній електропередач, яка повинна з'єднати Луганщину з єдиною енергосистемою країни. Але поки проект знаходиться на стадії тендерів. Згідно з планами, завершитися будівництво має не раніше, ніж на початку 2018 року.

Нагадаємо, що ремонтні бригади не змогли відновити лінії електропередачі в Авдіївці Донецької області.

29 березня в результаті бойових дій сталося пошкодження високовольтної лінії електропередач 110 кВ, що призвело до припинення електропостачання міста Авдіївка (близько 22 тис. мешканців), Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme