InformNapalm оприлюднила докази про перекидання російських танкістів на Донбас (ФОТО)

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm продовжує збирати та публікувати докази російської військової присутності на Донбасі

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на Міжнародну розвідувальну спільноту InformNapalm.

Повідомляється, що активісти спільноти відкривають серію публікацій, в яких будуть оприлюднені зведені дані розвідки з відкритих джерел (OSINT), переплетені і підтверджені закритими конфіденційними даними, витягнутими з комп'ютерних систем начальника штабу розвідувального батальйону 136-ой омсбр ЗС РФ (в / ч 63354).

Зазначається, що закрита частина інформації для зведеного аналізу була ексклюзивно надана волонтерам InformNapalm хактівістом Українського кіберальянса (UkrainianCyberAlliance, UCA і КіберХунти).

Одним з об'єктів дослідженя хактивістів UCA став Дорошенко Олег після свого перебування на Донбасі, де заходив у свою особисту поштову скриньку з комп'ютера начальника розвідувального управління 2-го Армійського Корпусу терористичної організації "ЛНР".

"На Донбасі знаходився у відрядженні в період, ймовірно, з осені 2014 до зими 2015 року. Обіймав посаду начальника штабу розвідувального батальйону 136-ой омсбр ВС РФ (в / ч 63354), знаходився в званні капітан ЗС РФ",- йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що активістами було отримано документальне підтвердження факту перекидання військовослужбовців з Буйнакська (в/ч 63354) до кордону з Україною в серпні 2014 року, зокрема - в населений пункт Поповка (Кам'янський район, Ростовська область, РФ), що всього у 18 км від Ізвариного (Краснодонський (Сорокинський) район, Луганська область, Україна).

"В офіційних наказах, які зберігав Дорошенко, чітко розділені параграфи про вибуття і прибуття військовослужбовців з полігонів і відряджень, в госпіталі і відпустки. Відправлення в Поповку проводилася згідно бойового розпорядження начальника штабу військової частини 47084 № 015 від 12.08.14 року",- повідомляється у дослідженні.

Зазначається, що за номером зазначеної частини числиться управління 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ (Республіка Північна Осетія - Аланія, м Владикавказ). Її командиром на той момент був Гурульов Андрій.

"Гурульов проходить в рамках розслідування Генеральної прокуратури України за фактом злочинів проти основ національної безпеки України",- йдеться у дослоідженні.

Завдяки зламаній пошті капітана Дорошенка стало відомо, що група Буйнакських військовослужбовців в прикордонному з Україною населеному пункті Поповка Кам'янського району налічувала близько 500 осіб у складі розвідників, танкістів, артилеристів і ін.

Повідомляється, що у наказах по військовій частині влітку-восени 2014 "службове відрядження" було змінено і викладено в редакції "виконання завдань в складі угруповання військ (сил) "Південь" на території Ростовської області", підставою для цього, як ми вже згадували вище, стало бойове рохпорядження, а в деяких випадках - телеграми начальника штабу 58-ї армії. Саме це поняття об'єднує документацію по знайденим і поміченим нами в Україні військовослужбовцям з Буйнакську",- йдеться у повідомленні.

Серед наказів також згадується ще одне бойове розпорядження Командувача 58-й Армією.

"У даному випадку воно носить формулювання "виконання бойового завдання в Республіці Південна Осетія з примусу Республіки Грузія до миру". Це ще раз говорить, що розпорядження носять саме бойовий, а не навчальний характер", - зазначають активісти.

Також повідомляють, що військовослужбовці 136-ї омсбр ВС РФ відповідно до наказів приступили до виконання бойових завдань у складі угруповання військ "Південь" із зазначених дат за категоріями.

"Завдяки інформації з наказів про відправку Буйнакських танкістів в 2014 році в прикордонний з Україною район, було знайдено інших нагороджених за участь у війні проти України",- йдеться у дослідженні.

Зазначається, що дані матеріали виступлять додаткової доказовою базою для майбутніх не тільки міжнародних судів.

Нагадаємо, що днями InformNapalm оприлюднило інформацію про ще один тип військової техніки, яку Росія використовувала для вторгнення на Донбас.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme