У Мінську домовилися про повне припинення вогню з 1 квітня та довшу роботу КПВВ

Тристороння контактна група погодила повне дотримання режиму припинення вогню з 1 квітня 2017 року. Також заплановано істотне прискорення процедури перетину КПВВ

У Мінську домовилися про повне припиненн…

Як нагадала прес-секретар представника України в Тристоронньої контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook, українська сторона розцінює Мінські домовленості як безальтернативний фундамент для врегулювання ситуації на Донбасі, передає Depo.Донбас.

"Напередодні Великодніх свят Тристороння контактна група привітала рішучість усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню, яка набуде чинності з 1 квітня 2017 року. Крім того, з 1 квітня, до поминальних днів, заплановано істотне прискорення процедури перетину лінії зіткнення на КПВВ, зокрема, планується продовжити роботу пунктів перетину в ранкові та вечірні години", - повідомила Оліфер.

"Українська сторона ще раз звернула увагу: визнання на території Росії документів, виданих самопроголошеними владою ОРДЛО; захоплення державних і приватних підприємств України, а також іноземних компаній на непідконтрольною Україні частини Донбасу і введення рубля на території ОРЛО; псевдоуказ про "кордон" ОРДО, - всі ці дії стали грубими порушеннями Мінських угод і змусили Україну обмежити переміщення вантажів через лінію розмежування. Чергові спроби Росії внести зміни в законодавство РФ, спрямовані на подальшу легітимізацію квазідержавних процесів в ОРДЛО, ми розцінюємо як чергову спробу торпедування Мінського процесу", - зазначила Оліфер.

Нагадаємо, що місія ОБСЄ ситуацію на Донбасі вважає "пороховою бочкою". На минулому тижні Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 14 тисяч 698 порушень режиму припинення вогню на Донбасі

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme