Американські вчені назвали причину щасливого і успішного життя

Джерелом щастя для бідних і багатих є хороші відносини з сім'єю і друзями

Американські вчені назвали причину щасли…

Вчені з Гарварда в ході нового дослідження, що охопило дані за 75 років, зуміли визначити простий секрет щастя і успіху, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Век.

В ході багаторічної наукової роботи фахівці проаналізували дані про фізичний та емоційний стан більше семи сотень людей. У дослідженні взяли участь дві з половиною сотні випускників Гарвардського університету і 456 осіб з низьким рівнем доходу, які проживають в Бостоні.

Вчені брали у випробовуваних зразки крові і сканували їх мозок, після чого приступили до опитування, в рамках якого за допомогою різних питань збирали інформацію про стан здоров'я і рівень задоволеності життям випробовуваних.

Таким чином в результаті стало відомо, що має найбільший вплив на рівень щастя людини, а також на його потенційний успіх.

За словами Роберта Волдінгера, професора психології Гарвардського університету, секрет щасливого і успішного життя досить простий. Він перш за все полягає в близьких довірчих відносинах з сім'єю, родичами і друзями.

При цьому, що цікаво, має значення не кількість зв'язків, а якість відносин. У зв'язку з цим професор рекомендує інвестувати свої час і зусилля не в дорогі речі, технологічні новинки і тренажерні зали, які помилково міцно асоціюються з успіхом, а в найближчі довірчі і позитивні відносини з оточуючими.

Фахівець упевнений, що такі відносини можуть не тільки стимулювати повноцінне функціонування мозку, але навіть здатні зменшити емоційну і фізичну біль.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme