В ОБСЄ занепокоєні, що Донбас в одному кроці від екологічної катастрофи

Попадання снарядів в небезпечні об'єкти, які знаходяться на лінії розмежування, може призвести до екологічної катастрофи на Донбасі

Як передає Depo.Донбас, про це розповів перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг виданню "Апостроф".

"У деяких з цих районів зберігаються небезпечні речовини, наприклад, хлор, який необхідний для очищення води або відходи свиноферми в Новолуганському, яка знаходиться в осередку бойових дій. Досить одного або двох випадкових попадань снарядів, і це призведе до катастрофи, яка буде мати набагато більші наслідки, ніж те, що ми спостерігали до сих пір", - сказав він.

Він зазначив, що екологічної катастрофи можна уникнути. На його думку, для цього слід відвести озброєння, припинити просуватися вперед і встановити відстань між позиціями.

"Це моментально допомогло б стабілізувати ситуацію на лінії розмежування, це б запобігло подальшій руйнації інфраструктури, зменшило б ризики для навколишнього середовища і поклало б край загибелі і пораненням мирного населення", - переконаний Хуг.

Як повідомлялося раніше, Хуг вважає, що умови для нового спалаху бойових дії, подібного до ескалації в Авдіївці, не були усунуті. Однак попереджає, що загострення боїв на Донбасі може відбутися в будь-який момент.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme