У Білоруському університеті керівну посаду зайняла любителька "русского міра" з Луганська

Кафедру іноземних мов Вітебського державного університету очолила викладачка з Луганська Ірина Зайцева

В університеті Зайцева стала проявляти активність - так, вона вже ознаменувалася проведенням семінару, присвяченого Дню рідної мови, причому рідною мовою чомусь значиться російська, передає Depo.Донбас з посиланням на "Нашу ниву".

Видання нагадує, що кандидатську і докторську диссертації вона захистила у Москві, а в Луганську Зайцева була функціонером "Луганського обласного російського центру", очолювала Українсько-російський союз, співпрацювала з "Російським блоком" і "Російським рухом". Згодом вона потрапила в обласну раду від Партії регіонів.

Зайцева відома тим, що що будучи завідувачем кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Луганського університету культури і мистецтв перевела викладання дисциплін "Історія України" та "Історія української культури" з української на російську мову, на чому не зупинилася і запропонувала філологам викладати українську мову по-російськи (!), залишивши по-українськи тільки приклади.

Найвища посада Зайцевої - заступник міністра освіти України за міністра Табачника.

Після окупації Луганська Зайцева влаштувалася у Київський педагогічний університет, звідки її звільнили за зверненням до ректора 200 представників української інтелигенції.

Перший проректор Витебського університету Василь Малиновський на питання, чому Зайцеву узяли на роботу, не відповів, зізнавшись, що не знає ніяких обставин її біографії.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme