UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Спеціалісти перевірили воду в Балаклії після вибухів та пожеж

Спеціалісти відібрали проби ґрунту та води на території Балаклії Харківської області

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі ГУ Держекоінспекції в Харківській області, відбір проб ґрунту та води для загального хімічного аналізу проводили в тих секторах міста Балаклія, які вже було розміновано, у точках максимально наближених до епіцентру виникнення надзвичайної ситуації (річка Волоська Балаклійка біля залізничного переїзду, річки Середня Балаклійка з мосту), та на річці Сіверський Дінець біля водозабору комунального підприємства "Балаклійський водоканал", яке здійснює питне водопостачання населення.

"При проведенні візуального обстеження відібраних проб води явних ознак забруднень такими речовинами як нафтопродукти та мастила виявлено не було. Вміст кисню у всіх відібраних пробах відповідав нормі. Вміст забруднюючих речовин у відібраних пробах води за амонієм, нітритами, хлоридами та сульфатами знаходяться в межах середньорічних показників. Остаточні результати будуть відомі за декілька днів", - сказано в повідомленні.

"Ґрунт у всіх трьох відібраних пробах був вогкий. Для проведення хімічних досліджень він має бути просушений в звичайних умовах. Орієнтовно повне просихання ґрунту відбудеться за 2 тижні. Після чого будуть здійснені всі необхідні виміри та дослідження", - додали в облуправлінні.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme