На Вінниччині археологи знайшли мумію, якій понад дві тисячі років, посуд та прикраси

Унікальне поселення Черняхівської культури відкопали у Липовецькому районі 

На Вінниччині археологи знайшли мумію, я…

На Вінниччині археологи розкопали унікальне поселення бронзового століття. Про це із посиланням на ТРК "Україна" повідомляє Depo.Вінниця.

Археологи відкопали кілька сіл Черняхівської культури у Липоверцькому районі біля села Попівка. Вчені виявили керамічний посуд, прикраси і навіть мумію, якій майже дві тисячі років. Поселення древніх людей знайшли, коли проводили газопровід. Археологи кажуть, що три села ідеально збереглися.

"Загалом - це третє, четверте століття. Воно займає дуже велику територію. Це сучасна Україна, Молдова, Румунія і частина Росії. Серце цієї культури лежить в Україні", - сказав Олег Петраускас, завідувач відділом археології ранніх слов'ян і релігійних досліджень Національної академії наук України.

Першими знайшли поховання людей, яким майже дві тисячі років. Поряд з похованням знайшли прикраси і керамічний посуд. Трохи далі - відкопали кімнати, залишки глиняної печі і льохи, в яких зберігалися харчі.

"Вони практично збережені повністю. Тобто, мінімум роботи по відновленню їхнього стану і хоч зараз на вітрину музею", - уточнюють археологи.

Після закінчення розкопок всі знахідки віддадуть у Вінницький обласний краєзнавчий музей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme