Як на Львівщині готуються до виборів у ОТГ

Укропівці провели тренінг для кандидатів у депутати місцевих рад ОТГ

У Львові провели тренінг для кандидатів у депутати від політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" до місцевих рад трьох об'єднаних територіальних громад у Львівській області, де вибори відбудуться 30 квітня цього року, а також для діючих депутатів місцевих рад від УКРОПу.

З вітальним і вступним словом до учасників тренінгу звернувся народний депутат України, голова політради партії "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" Тарас Батенко.

Він, зокрема, зазначив: "Ми організовуємо практичні семінари для наших партійців, які візьмуть участь у виборах нових ОТГ. На них професійні тренери навчають, як розбиратися в бюджетному процесі та отримувати кошти з державного бюджету через різні субвенції, зокрема ДФРР, розповідають про бюджетний процес на місцевому рівні. Такі навчання депутатів – крок до їх ефективної роботи у майбутньому".

Тренерами були Марія Білінська та Ольга Омельчук, які розповіли кандидатам у депутати про повноваження органів місцевої ради, про місце, роль та значення депутата місцевої ради. Вони наголосили на правових аспектах діяльності депутата місцевої ради, на громадському контролі за рішеннями місцевої ради.

Учасники тренінгу детальніше зупинилися на питаннях децентралізації та місцевого бюджету. Тренери поінформували про порядок та умови надання субвенцій з Державного бюджету, про залучення коштів від Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

На завершення тренінгу провели практичні заняття з формування заявки для участі в конкурсі на залучення коштів від ДФРР.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme