UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Торік консульства ЄС в Україні видали рекордну кількість мультивіз

Майже 60% усіх шенгенських віз, які отримали українці торік, були з можливістю мультив'їзду

Торік консульства ЄС в Україні видали ре…

Упродовж 2016 року країни Шенгенської зони встановили новий рекорд із видачі мультивіз для українців. За офіційною статистикою, 817 тисяч, або 59,9% усіх шенгенських віз, які отримали українці торік, були з можливістю мультив'їзду, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією сайту ГО "Європа без бар'єрів".

Найчастіше українцям видавали мультивізи у консульських установах Нідерландів (82,1%), Литви (78,1%), Польщі (76%) та Угорщини (61,5%). Найменше – в консульських установах Фінляндії (17%), Франції (20,7%), Іспанії (26,8%) та Чехії (28 %),

Загалом 2016 року українські громадяни частіше зверталися за шенгенськими візами й отримали на 15% більше віз, ніж у 2015 році: українцям видали 1,36 млн. короткострокових віз до країн Шенгену.

Лідером за кількістю звернень залишається Польща, консульські установи якої за 2016 рік видали українцям 560 тисяч шенгенських віз, що на 22% більше, ніж 2015-го. У п'ятірці лідерів за кількістю звернень також Угорщина (115,8 тисячі віз), Німеччина (98,7 тисячі), Литва (88,9 тисячі) й Іспанія (88,1 тисячі). Найрідше українці зверталися до консульських установ Словенії та Норвегії.

Знизився загальний показник відмов - із 3,4% до 3,2%. Найрідше українцям відмовляли консульські установи Литви - лише 0,2% заявникам. Нечасто - установи Австрії - 0,9% заявників, Латвії - 1,1%, Словенії - 1,5% та Угорщини -1,8%.

За даними Єврокомісії, найчастіше відмовляли установи Чехії - відмову отримали 6,5% заявників. Також Нідерландів - 6,2% відмов і Бельгії - 6,2%.

До слова, шенгенські візи дають право власнику перебувати на території всіх країн-членів Шенгенської зони упродовж терміну не більш ніж 90 днів впродовж 180 днів. Такі візи можуть видати з можливістю одного в'їзду та мультив'їзду. Дані щодо шенгенських віз зібрано для всіх країн Шенгенської зони, які видають візи. До їх складу входять: Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція та Швейцарія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme