Піротехніки очистили половину території Балаклії: На арсеналі вибухи досі тривають

У Балаклії Харківської області працюють 15 піротехнічних розрахунків, які очищують територію міста від вибухонебезпечних предметів

Піротехніки очистили половину території…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі ДСНС України, станом на 7:00 26 березня на технічній території арсеналу спостерігаються одиночні вибухи боєприпасів різної інтенсивності.

За відомостями ДСНС, для ліквідації окремих осередків тління на технічній території арсеналу від Міноборони залучено 3 пожежні танки та інженерна машина розгородження (ІМР). Для підвозу води та заправки пожежних танків від ДСНС України залучено 3 пожежні автоцистерни.

Протягом 25 березня пожеж на території Балаклії та прилеглих населених пунктів не зафіксовано. Газопостачання у місті Балаклія відключено. По станції Балаклія 25 березня відновлено рух залізничного транспорту. Закрито повітряний простір на відстані 40 км від місця події.

Піротехнічні підрозділи ДСНС здійснюють очищення території міста та Балаклійського району від вибухонебезпечних предметів та залишків боєприпасів. Повністю очищено 5 із 9 секторів міста (2 сектори протягом 25 березня).

Всього з початку робіт вилучено 820 вибухонебезпечних предметів. До виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків та 27 одиниць спеціальної техніки (15 піротехнічних розрахунків).

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована, однак у місті було чути поодинокі розриви снарядів до самої ночі.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme