Місто Балаклія та прилеглі села розміновані, - Світлична

У Балаклійському районі завершене розмінування населених пунктів

Як передає Depo.Харків, про це на своїй сторінці у "Фейсбук" написала голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Розмінування у м. Балаклія та населених пунктах Балаклійського району завершено. Усього було вилучено близько 1000 вибухонебезпечних предметів", - наголосила вона.

За відомостями Світличної, зараз до електропостачання підключені 95% абонентів, роботи з підключення продовжуються.

"У Балаклїї працює комісія по усуненню наслідків надзвичайної події. Електропостачання відновлено у 95% абонентів, що були відключені. По решті є серйозні руйнування енергомережі, аварійні бригади працюють в посиленому режимі. Відновити газопостачання в усіх населених пунктах району плануємо протягом 2-3 днів. Роботи активно проводяться, в деяких селах газопостачання вже відновлено, завтра почнеться підключення міста", - наголосила керівник області.

Світлична наголосила, що зараз проводиться експертна оцінка пошкоджень житлового фонду та об'єктів соціальної інфраструктури, визначаються обсяги руйнувань. Ремонтні бригади вже розпочали роботи щодо відновлення пошкоджених житлових будівель.

Як повідомляв Depo.Харків, уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей. Внаслідок вибухів загинула одна людина, ще близько п'яти отримали поранення. 24 березня військові заявили, що пожежа на арсеналі ліквідована, однак у місті до цього часу чути поодинокі вибухи.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme