Мешканцям Балаклії передали понад 50 тонн гуманітарної допомоги, - Світлична

До Балаклійського району на Харківщині надійшло вже понад 50 тонн гуманітарної допомоги

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської ОДА, допомогу надали сусідні райони Харківщини, Полтавська область, Червоний Хрест, волонтери та громадські організації. На шляху до Балаклії знаходяться вантажі від Миколаївської та Хмельницької областей, а також ЮНІСЕФ.

"До нас продовжують з'їжджатися гуманітарні вантажі. Є три пункти, які їх приймають і розподіляють. Перший займається розподілом продовольчих товарів і засобів гігієни, другий - медикаментів, третій збирає будівельну гуманітарну допомогу", - зазначила голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

За її інформацією, до Балаклійського району в цілому надійшло вже близько 52 тонн гуманітарки, в тому числі понад 9 тонн хліба й близько 24 тонн води.

"Організована доставка продуктів тим людям, які не можуть пересуватися самостійно - людям із інвалідністю та пенсіонерам, а також відкрито пункти роздачі гуманітарної допомоги, які роздають хліб, воду, продукти харчування. Також організовано роботу із надання медикаментів", - зазначила керівник області.

Серед тих, хто надав допомогу Балаклійщині - інші райони Харківської області. Зокрема, із Золочева вже надійшло близько 700 кг гуманітарного вантажу, з Краснограда та Харківського району - по тонні, на даний момент очікують вантаж із Куп'янська. Серед регіонів України, які відгукнулися на доручення Президента допомогти балаклійцям, - Полтавська область. З Полтави вже надіслали 800 кг продуктів харчування та 9 кубів пиломатеріалів. У дорозі до Балаклійського району - вантажі з Миколаївської та Хмельницької області, також очікується поставка від ЮНІСЕФ.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme