Карта АТО: окупанти збільшили кількість обстрілів по всіх напрямках

Впродовж минулої доби найгарячіше було у Зайцевому, де противник гатив з мінометів, та у Широкиному, де працювали "Гради" 

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на речника Міністерства оборони України з питань АТО полковника Андрія Лисенка.

У Станично-Луганському районі на Луганському напрямку противник порушив режим тиші в самому райцентрі та у селі Валуйске, застосувавши при цьому тільки стрілецьку зброю. Це сталося ввечері, між 20 і 23 годинами.

У Новоайдарському районі бойовики здійснили 4 обстрілу в Кримському і Новотошківському. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

У Попаснянському районі одразу в трьох місцях окупанти застосували міномети. При цьому було випущено більше 25 мін.

"Всі ці обстріли відбулися в другій половині дня. Також на вищезазначених та інших рубежах противник стріляв з легкого озброєння. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів", - повідомив Лисенко.

На Донецькому напрямку у районі Світлодарської дуги відбулося 8 ворожих обстрілів. Один з них був мінометним. В основному бойовики стріляли в першій половині дня.

На Горлівському периметрі головною гарячою точкою вчора було Зайцеве.

"Ще вночі, близько полудня, а також після заходу сонця противник організував там ряд мінометних обстрілів. При цьому, як і під Попасною, було випущено більше 25 мін. Пізніше ситуація різко загострилася", - зазначив речник.

За його словами, окупанти провели 3 потужних артилерійських обстрілу. Перерви між ними склали лише 20 хвилин. Всього стрілянина велася близько 2,5 годин і було випущено 116 снарядів. У Майорську, Новгородському і Верхньоторецькому стався ряд мінометних і снайперських обстрілів з боку ворога.

У районі Авдіївки, безпосередньо у промзоні, а також на сусідніх позиціях (у Кам'янці і "Шахта Бутівка") йдуть активні бойові дії.

"Окупанти застосовують міномети і танки. Обстріли відбуваються і вдень, і вночі. Пік протистояння зафіксований між 16 і 19 годинами, коли бойовики одночасно обстрілювали кілька нашіх оборонних рубежів", - йдеться у повідомленні.

У районі Донецького аеропорту бойовики обстрілювали практичну кожну нашу передову позицію, а також деякі тилові. Ворог активно застосовував міномети, випустивши близько 60 мін.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 42 ворожих обстрілу, в тому числі 25 - мінометних, артилерійських і танкових.

На Маріупольському напрямку у Мар'їнському районі у Красногорівці окупанти порушили режим тиші три рази, і під час кожного інциденту застосовували важке озброєння.

"Найпотужнішим був третій обстріл: він стався між 22 годинами і північчю, тривав 1 годину. При цьому бойовики випустили 10 122-мм снарядів і 28 120-мм мін. Аналогічна ситуація в Мар'їнці, де окупанти використовували міномети, танк і іншу бронетехніку", - йдеться у повідомленні.

У Новотроїцькому вчора відбулося 2 ворожих обстрілів, важке озброєння не застосовувалося.

"Вкрай неспокійно на півдні області. Головною "гарячою точкою" вчора було Широкине, де сталося 13 обстрілів з боку противника. Окупанти застосовували міномети, танки, переносні реактивні установки "Град-П". Також бойовики неодноразово обстрілювали Гнутове і Водяне, зокрема з мінометів", - повідомив Лисенко.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 38 ворожих обстрілів, в тому числі 14 - з важкого озброєння.

Як повідомлялося раніше, впродовж останньої доби у зоні проведення АТО обійшлося без втрат сред українських бійців. Було відомо лише про трьох поранених бійців.

Однак згодом стало відомо про загибель українського військовослужбовця на Луганщині.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme