UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запорізький депутат пропонує підвищити зарплатню вихователям

Депутат Запорізької міськради Олександр Константинов пропонує підвищити заробітні плати педагогам в дошкільних і позашкільних установах міста

Проект рішення "Про підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів освіти, що фінансуються за рахунок бюджету міста Запоріжжя" був опублікований на сайті міськради 17 березня, передає Depo.Запоріжжя.

Константинов звернувся до педагогів із закликом підтримати проект, написавши відповідне колективне звернення до міського голови Володимира Буряка.

Депутат зазначив, що Кабмін видав постанову від 12 грудня 2016 року, якою передбачив підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів освіти, які фінансуються за рахунок державних і місцевих бюджетів.

З 1 січня підвищення розрядів і зарплат педагогам загальноосвітніх закладів вже відбулося за рахунок держбюджету. Даною постановою міська влада отримала право підвищити зарплати вихователям за рахунок міських бюджетів.

Константинов додав, що орієнтовно у працівників без категорії зарплатня може вирости від 370 до 560 грн, у працівників другої категорії - до 700 грн, у першої– до 750 грн, а у вищої категорії – понад 810 грн.

Аналогічне рішення про підвищення зарплат вже прийняли Енергодарська міська рада, Мелітопольська районна рада, Новомиколаївська районна рада, а також об'єднані територіальні громади: Веселівська, Смирновська, Воскресенська і Гірсівська.

Олександр Константинов очолює фракцію "Солідарність" у Запорізькій міськраді.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme