UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Мелітополі оголосили "сезон тиші" через появу потомства у диких тварин

Забороняється проведення робіт і заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму і занепокоєння в Мелітополі з 1 квітня по 15 червня

Про це повідомляє прес-служба мерії Мелітополя, передає портал Depo.Запоріжжя.

Забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин зобов'язані підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, яка впливає або може вплинути на стан тваринного світу.

Згідно з оновленою редакцією статті 39 Закону України "Про тваринний світ" в місцях проживання диких тварин сезон тиші доводиться на період, коли у диких тварин і птахів народжується потомство. Тишу в цей період треба дотримуватися, щоб якомога менше турбувати тварин.

Присутність людей у ​​місцях, де живуть дикі тварини, створює так званий "фактор занепокоєння", який викликає у тварин стан постійної напруженості, порушує добовий ритм їх життєдіяльності.

Неприпустимо проведення всіх видів поступових і суцільних рубок в цей період в заповідних зонах біосферних заповідників, національних і регіональних ландшафтних парках, природних заповідниках, пам'ятках природи і т.д. Забороняється стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme