UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Слідком звинувачує командира "Правого сектору" у викраденні російських пропагандистів

Слідчий комітет Російської Федерації звинуватив у викраденні російських журналістів, яке відбулося у 2014 році, заступника командира добровольчого українського корпусу "Правий сектор", громадянина України Валентина Манька

Як передає Depo.Донбас, про це повідомила виконувач обов'язків керівника управління по взаємодії із засобами масової інформації Слідкому Росії Світлана Петренко.

"У ході спільної роботи слідчих СК Росії і оперативних служб встановлена причетність заступника командира добровольчого українського корпусу "Правий сектор", громадянина України Валентина Манька до викрадення російських журналістів", -йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у червні 2014 року двоє співробітників російського пропагандистської телеканалу "Звезда" виконували редакційне завдання на території України.

"Під час шляху на таксі з Донецька в Дніпропетровськ їхній автомобіль був зупинений на одному з блокпостів. За вказівкою Манька члени "Правого сектора", погрожуючи зброєю, здійснили викрадення двох росіян, доправивши їх до Дніпропетровська", – повідомляють у СК РФ.

Зазначається, що протягом доби потерпілі незаконно утримувалися учасниками "Правого сектора".

"При цьому Манько застосовував відносно російських журналістів фізичне насильство, вимагаючи відмовитися від поширеної в їхніх репортажах достовірної інформації про події, що відбуваються в Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що під тиском і на ультимативну вимогу влади Дніпропетровської області "російські журналісти були передані їхнім представникам і звільнені".

Також повідомляється, що відносно Манька російськими правоохоронцями винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ст.126, 144 КК РФ (викрадення людини, перешкоджання журналістській діяльності).

Нагадаємо, 24 серпня 2016 року Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу щодо міністра оборони Степана Полторака, начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, екс-командира Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ Сергія Попка та командувача Нацгвардії Юрія Аллерова. На Росії їм інкримінують застосування заборонених засобів і методів ведення війни. Зокрема, українську сторону звинувачують у порушенні мінських угод.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme