На Полтавщині відсутня вакцина проти сказу

У Полтавській області залишилися лише 20 доз антирабічного препарату, які зможуть забезпечити курс імунізації всього трьох людей

На Полтавщині відсутня вакцина проти ска…

У Кременчуці на даний час не залишилося жодної дози вакцини проти сказу, повідомляє Depo.Полтава на прес-службу міськради.

Це є причиною того, що двоє із п'яти постраждалих від укусів тварин кременчужан не мають можливості пройти імунізацію, хоча це може негативно вплинути на їх здоров'я. Для постраждалої дитини, на щастя, були необхідні препарати у Кременчуцькій дитячій лікарні. Ще двоє кременчужан знайшли можливість придбати вакцину за власні кошти.

За інформацією начальника міського управління охорони здоров'я Максима Середи, вакцини проти сказу наразі немає ні в лікарняних закладах України, ні в аптечній мережі. Відомо, що у Полтавській області залишилися лише 20 доз антирабічного препарату (по шість доз у трьох лікарнях трьох районів області), тобто для забезпечення курсу імунізації всього трьох людей.

Місто має кошти, зроблені всі необхідні замовлення, направлені листи до всіх відповідних інстанцій, але поки що лише одні обіцянки.

"Закуплена МОЗ вакцина досі перебуває на карантині, і нам постійно обіцяють, що до кінця тижня ми її отримаємо. У понеділок пообіцяли, що до п'ятниці вакцина у нас буде", - зазначив Максим Середа.

Мер Кременчука Віталій Малецький дав доручення керівнику міського управління охорони здоров'я опрацювати всі можливі варіанти придбання даної вакцини, якщо необхідно, з міського бюджету будуть виділені додаткові кошти.

Нагадаємо, що 2 березня випадок сказу зафіксовано в Полтаві. У жителів Подільського району Полтави захворіла і померла від сказу собака.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme