Які гроші ходили в Житомирі сто років тому

В роки громадянської війни і економічної кризи багато українських міст випускали власні гроші

Які гроші ходили в Житомирі сто років то…

Сто років тому Житомир, як і деякі інші міста, мав власні гроші. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "Интересный Житомир".

Перші українські гроші були надруковані 1 січня 1918 року. Це були 100-карбованцевих купюри, виконані в українському стилі, але відповідні російським рублям. 3 березня 1918 року грошовою одиницею в країні стала гривня. Але в роки громадянської війни і економічної кризи багато українських міст, зокрема й Житомир, випускали власні гроші.

На лицьовому боці житомирських грошей був такий напис:

"Всі видані до загального розміну білети міста Житомира цілком забезпечені державними кредитовими білетами і 5% короткосрочними зобов'язанями Державної Скарбниці схованих в Житомриському Відділі Державного Банку".

На тильному написано так:

"За весь час обороту обмінних білетів м.Житомира Житомирський відділ державного банку і всі місцеві кредитові інститути виплачують за кожну тисячу карбованців розмінними білетами - тисячу карбованців державними кредитовими білетами рублями або пятипроценними короткосрочними зобовзаннями Деравної скарбниці і приймають розмінні білети міста Житомира в різних виплатах в якій то не було сумі".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme