В Кременчуці добудовують домівку для бездомних кішок

У Кременчуцькому пункті тимчасового утримання кішок будуть знаходитися поранені та хворі тварини, а також ті, які очікують стерилізації

В Кременчуці добудовують домівку для без…

На КП "Спецсервіс-Кременчук" майже добудували "кошатник", в якому будуть перетримувати бездомних котів, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на ТелеграфЪ.

Як розповіла заступник директора КП "Спецсервіс-Кременчук" Марина Кожушко, на підприємстві вже добудовують пункт тимчасового утримання кішок. Саме тут будуть знаходитися тварини, які очікують стерилізації, поранені тварини та хворі. Для котів навіть будують окремий майданчик, де вони зможуть подихати свіжим повітрям і поритися в пісочку.

"Проблема з кішками в місті дуже гостра. Так, кішки не кусаються, не гавкають, але вони є, і їх дуже багато. Їх шкода, вони постійно народжуються і гинуть, але їх кількість зростає. З серпня 2016 роки ми зайнялися стерилізацією бездомних кішок без утримування на підприємстві, так як не було приміщення. Волонтери доставляють кішок в клініку і забирають на післяопераційний період, а ми оплачуємо операцію. Ми вже стерилізували 345 кішок", - розповідає Марина Кожушко.

Підприємство утримує тільки виловлених тварин і своїх домашніх їм нести не потрібно.

"Це ні в якому разі не буде притулком. Все як і з собаками. Не можна буде принести своїх домашніх тварин, які заважають і так далі. Тільки шляхом вилову, тільки за заявкою, тільки проаналізувавши ситуацію. Повинні бути вагомі підстави прийняти кішку або собаку", - зазначила Марина Кожушко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme