Скільки коштує зняти квартиру в Полтаві

Орендарі в Полтаві обирають квартири з меблями, біля зупинок і з оформленою субсидією на оплату комунальних послуг

Скільки коштує зняти квартиру в Полтаві…

Ціни на оренду житлової нерухомості в Полтаві в березні 2017 року залишилися на рівні лютневих. Попит орендарів знизився в середньому на 10%, що аргументовано зростанням інтересу клієнтів на покупку квартир в Полтаві, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на domik.ua.

Клієнти в більшості випадків віддають перевагу недорогим одно- і двокімнатним квартирам в будинках старого житлового фонду. Трикімнатне житло не має попиту у зв'язку з високими тарифами на оплату ЖКГ в Полтаві.

За даними агентств нерухомості Полтави, головними вимогами орендарів можна назвати наявність телевізора, мережі WI-FI, комплектів меблів і побутової техніки в квартирі. Клієнти цікавляться квартирами в будинках, розташованих недалеко від зупинок громадського транспорту та важливих об'єктів соціальної інфраструктури. Орендодавці в той же час, вважають за краще здавати житло клієнтам зі стабільним фінансовим доходом.

У березні 2017 року абоненти орендують житло в середньому ціновому діапазоні від 2500 до 4500 грн.

Орендарі віддають перевагу квартирам у будинках, які розташовані в центральних мікрорайонах міста - Половки, Браїлки, Алмазний та Сади. Житло на околиці міста не користується попитом серед клієнтів у зв'язку з незручною транспортною інфраструктурою.

Квартири в будинках старого житлового фонду в Полтаві користуються великою популярністю серед квартиронаймачів. Ріелтори пояснюють це тим, що ціни на оренду такого житла значно менше, ніж на квартири в нових житлових комплексах міста.

Мінімальна ціна на оренду житла в Полтаві в будинках старого житлового фонду стартує від 2500 грн. Ремонт в таких квартирах відсутній, а комфорт умов проживання зведений до мінімуму.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в будинках старого житлового фонду в Полтаві в березні 2017 року:

Центр міста від 3000 до 5000 грн. Райони недалеко від центру 2500 до 4000 грн.Околиця міста від 2500 до 3500 грн

За даними ріелторів Полтави, оренда квартир в новобудовах не користується великим попитом. Найбільш часто квартиронаймачі цікавляться житлом з уже оформленою субсидією, щоб зменшити вартість тарифів на оплату ЖКП. Спеціально оформити субсидію власників квартир, орендарі не просять.

Найбільша кількість житлових комплексів в Полтаві зводиться в центральних районах міста і наближених до них.

Прогноз ринку

На думку ріелторів Полтави, ціни на оренду житла в місті в середньостроковій перспективі можуть знизитися. Агенти з оренди нерухомості пояснюють це сезонним відключенням теплопостачання, і відповідно - зниженням цін на ЖКП.

Зростання орендарської попиту на ринку житлової нерухомості Полтави можна очікувати в період з липня 2017 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme